JNoM, dag 3

Innan jag åkte ut idag hade jag chans till medalj. Tyvärr grusades mina förhoppningar på grund utav den hårda vinden och jag slutade på sjua. Jag är ändå ganska nöjd med resultatet. Det är ändå lite surt att tappa så mycket sista dagen.
Arrangemanget av Helsingfors var bra, bortsett från att man var tvungen att åka färja till ön där båtarna var och att banområdet var så långt ut. Nästa år ska jag kanske till Helsingfors igen för att segla EM i 49er. Hoppas på lättvind isåfall :-)

JNoM, dag 2

Nu har jag tävlat två dagar i Helsingfors. Det gick bättre idag än igår, mycket tack vare något lättare och skiftigare vindar. Jag åkte ut tidigt för att kolla av båtens fart och förhållandena på banan, vilket lönade sig. Första racet startade jag i lovart som de flesta andra, men lite innan starten gick vred vinden så att det blev lä-fördel. En av danskarna hade förutsett detta/haft tur och gjorde en perfekt lä-start och låg 100 m före alla andra efter starten. Mitt race gick bra ändå och jag gick i mål som fyra.
Förhållandena i andra racet var ungefär likadana som i första. Efter första kryssen låg jag femma, men fick en gulflagg på länsen och tappade då till ca 8. Jag gjorde dock en fin andra kryss och seglade upp mig till fyra. På sista kryssen bestämmer sig, av någon outgrundlig anledning, dansken Lau (som vann hela JNoM) för att slå på mig hela vägen in i mål. Det gjorde att jag tappade så att jag kom femma.
Sista racet liknade ett lotteri. Efter en dålig start låg jag ca 20 efter första kryss. På länsen tar vinden slut så tävlingsledningen bestämmer sig för att förkorta banan så att den slutar efter andra kryssen. På andra kryssen väljer jag att gå ut på vänsterkanten för att få fri vind. Det var ett mycket bra beslut, för efter ett tag vred det vänster, vilket gjorde att jag låg ca 4, fram till vinden kom och det vred tillbaka. Jag var dock en av de första att få vinden och jag kommer 10:a.
Jag ligger nu fortsatt fyra, men har nu svensken Simon Lundmark framför mig.
/Victor

sista racet

JNoM, dag 1

Hej

Idag var det svaga och skiftiga vindar i Helsingfors. Dessa förhållanden passade mig bra.
I första racet missade jag starten men lyckades ändå segla upp mig till 8 av 30. I andra racet gick starten bättre och jag lyckades hitta vinden och vriden och fick en 5:e plats. I sista racet gick jag ut på fel kant och kom därmed 9:a.
Eftersom jag fick så jämna placeringar lyckades jag ändå hålla mig i toppen av resultatlistan på en fjärdeplats (samma poäng som trean, 2 ifrån tvåan). Jag är just nu även bäste svenk.
/Victor


jag bär flaggan

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0